O treime din angajatorii britanici cer candidaţilor CV-uri "verzi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din ce în ce mai multe companii britanice şi americane solicită la interviurile de angajare ca viitorii lor colaboratori să-şi demonstreze interesul pentru protejarea mediului, relevă "The

Din ce în ce mai multe companii britanice şi americane solicită la interviurile de angajare ca viitorii lor colaboratori să-şi demonstreze interesul pentru protejarea mediului, relevă "The Guardian". Pe măsură ce problema încălzirii globale devine un subiect tot mai fierbinte, companiile realizează că trebuie să-şi schimbe abordarea în materie de ecologie, recunoscând, în sfârşit, avantajul de a avea angajaţi "verzi".

Potrivit unui raport al firmei de recrutare on-line fish4jobs, o treime din angajatori au declarat că-i resping din start pe candidaţii care nu-şi demonstrează în CV interesul pentru ecologie. Pentru a-i ajuta pe cei care doresc să-şi "înverzească" CV-ul, firma fish4jobs a creat o listă de sfaturi pentru creşterea aşa numitului "ecofactor". Astfel, autorii listei recomandă candidaţilor să verifice mai întâi politica de mediu a companiei la care vor să se angajeze, apoi să caute modalităţi de a-şi îmbunătăţi discursul "verde" în timpul interviului.

Economia "verde" creează joburi noi

În urmă cu câţiva ani, nimeni nu-şi putea imagina un asemenea fenomen, însă astăzi pare că firmele şi-au schimbat dramatic abordarea. În cazul în care candidatul prezintă un interes deosebit pentru ecologie, el poate merge mai departe şi poate încerca să-şi găsească un loc de muncă în industria verde, care capătă amploare de pe o zi pe alta.

Multe companii britanice angajează, astăzi, aşa numiţi manageri ecologişti, care verifică dacă angajaţii, spre exemplu, au închis computerul de la birou peste noapte pentru a nu consuma inutil energie. Consultanţa verde este o altă zonă în plină dezvoltare, în special în sectorul public. Pentru aceste noi slujbe există deja agenţii de recrutare specializate, precum Evergreen Resources sau ecojobs.com. În SUA, ţară aflată în recesiune economică şi în nevoie disperată de fonduri de mediu, legislativul a adoptat anul trecut o lege specială, menită să încurajeze forţa de muncă să vireze către ecologie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite