Traficanții de carne vie încasează anual peste 35,5 de miliarde de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitorul Siddarth Kara apreciază că peste 1,2 milioane de femei sunt obligate să se prostitueze în întreaga lume. El susține că traficul de carne vie este mai profitabil decât traficul de droguri deoarece cheltuielile sunt mai mici.

Traficul de carne vie reprezintă afacerea ilegală cu cel mai mare profit din întreaga lume, anunță "20 minutos", care preia datele prezentate de scriitorul american Siddarth Kara în cartea "Traficul sexual. Afacerea sclaviei moderne", scoasă la vânzare și în Spania.

Numărul minorelor și al tinerelor obligate să se prostituieze depășește 1,2 milioane persoane este de părere Siddarth Kara, care a publicat această carte după ce a colindat în întreaga lume pentru a cerceta fenomenul traficului sexual.

Autorul a stat de vorbă cu aproape 300 de persoane printre care se aflau victime ale traficului de carne vie, apropiați ai acestora, bărbați care au cumpărat femei, membri ai unor ONG-uri, polițiști, avocați sau proprietari de bordeluri.

Scriitorul susține că traficul de droguri generează cele mai mari încasări, dar că proxenetismul este mai rentabil, deoarece sclavele sexuale n-au nevoie să fie "cultivate, distilate sau îmbuteliate" iar ele pot fi folosite de mai multe ori. Siddarth Kara a estimat că afacerile cu carne vie au generat în anul 2007 peste 35,5 miliarde de dolari.

Vezi pe adevarul.es unde se practică cele mai mici prețuri din lume

Citeşte şi:
REPORTAJ Montera, "raiul" prostituatelor românce din centrul Madridului
Româncele minore, care vin singure în Spania, ajung prostituate
Reportaj „El Pais”: Prostituatele “prestează” fără jenă în centrul turistic al Barcelonei
VIDEO: Prostituatele pot fi localizate cu ajutorul GPS-ului
Viol şi proxenetism: Zece ani de închisoare pentru un român din Marea Britanie

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite