Au fost descoperite cinci planete cu telescopul Kepler

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci noi planete au fost descoperite orbitând în jurul unor sori îndepărtaţi, una dintre primele informaţii confirmate de la telescopul spaţial Kepler, lansat de NASA, anunţă The National Geographic.

La cele peste 400 de planete descoperite în afara sistemului nostru solar se adaugă cele cinci noi plantete, numite Jupiteri fierbinţi. Aceste planete au aproximativ aceeaşi masa ca şi planeta Jupiter şi orbitează foarte aproape de soarele lor, lucru care face ca plantele să fie văzute relativ uşor de pe Pământ.

Cea mai mică dintre cele cinci planete are aproximativ aceeaşi mărime ca planeta Neptun. Toate planetele nou descoperite sunt mai fierbinţi decât lava topită, potrivit estimărilor făcute de NASA. Temperatura planetelor variază între 2.000 şi 3.000 de grade Fahrenheit (1.090 - 1.650 grade Celsius).

Misiunea telescopului spaţial Kepler este de a găsi planete asemănătoare cu Terra, unde să fie condiţii pentru dezvoltarea vieţii. Acestea ar trebui să fie la o distanţă suficientă de soarele în jurul căruia orbitează pentru a se afla apă în stare lichidă.

Deşi cele cinci planete descoperite nu îndeplinesc aceste condiţii, acest eveniment este important pentru cercetătorii de la NASA pentru că demonstrează utilitatea misiunii telescopului spaţial Kepler.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite