Peste 30 de talibani ucişi în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 30 de insurgenţi au fost ucişi ]n ultimele două zile în luptele cu forţele afgane şi internaţionale din sudul şi estul Afganistanului.

Potrivit unor surse militare americane citat de AFP, 19 insurgenţi au fost ucişi în lupte vineri şi la începutul zilei de sâmbătă la nord-est de Kabul.

Luptele au avut loc în zona unde cinci soldaţi NATO şi patru afgani au fost ucişi în noaptea de joi spre vineri în atacarea avanpostului lor.

Luptele au început când insurgenţii au atacat o patrulă comună provocând o ripostă cu arme grele a soldaţilor afgani şi ai coaliţiei. Patrula aflată în căutarea unor insurgenţi care au atacat cu o zi înainte un avanpost, a ucis 19 dintre ei cu ajutorul unui sprijin aerian.

Cinci insurgenţi au fost de asemenea ucişi vineri seară în districtul Nahr Surkh din provincia Helmand, un bastion al talibanilor şi primul centru de producţie de opiu al ţării.

Autorităţile pakistaneze au extins frontul de luptă împotriva militanţilor talibani, aceasta fiind principala cerere a administraţiei Obama, ce dorea ca Islamabadul să acţioneze mai ferm împotriva terorismului.

Preşedintele Asif Ali Zardari a trimis câteva unităţi de artilerie, sprijinite logistic de mai multe elicoptere, împotriva ascunzătorilor naturale folosite de talibani, la graniţa dintre Pakistan şi Afganistan.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite