Credinţa şi loialitatea talibanilor, apreciate de un episcop anglican

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Talibanii pot fi admiraţi pentru "convingerile lor, credinţa lor şi loialitatea lor unul faţă de altul", a afirmat episcopul anglican al forţelor armate britanice, Monseniorul Stephen Venner în ediţia de luni a cotidianului Daily Telegraph.

Va fi dificil să se găsească o soluţie în Afganistan dacă talibanii sunt caricaturizaţi şi demonizaţi, a adăugat el, cu ocazia vizitei-surpriză efectuate duminică în această ţară de premierul britanic Gordon Brown

"Există multe lucruri pe care talibanii le susţin şi care nu pot fi aprobate în Occident, dar să spui că tot ce fac este rău nu ajută la rezolvarea situaţiei", afirmă fostul episcop de Dover, numit recent episcop al trupelor britanice de arhiepiscopul de Canterburry, Rowan Williams.

"Talibanii pot fi admiraţi fără îndoială pentru convingerile lor, pentru credinţa lor şi pentru loialitatea lor unul faţă de altul", a spus el.

Monseniorul Venner estimează că "metodele lor de luptă nu sunt nici onorabile, nici acceptabile", dar nu serveşte la nimic să fie "diabolizaţi".

"Trebuie să ne amintim că mulţi oameni sunt sub influenţa lor pentru o grămadă de motive şi nu putem să punem pur şi simplu toată lumea în acelaşi sac", a spus el.

Monseniorul Venner şi-a exprimat, de asemenea, admiraţia şi respectul pentru soldaţii britanici care şi-au sacrificat viaţa în Afganistan (100 în 2009, din totalul de 237 din 2001).

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite