Statele Unite: Un american a fost inculpat pentru pentru atentatele de la Mumbai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victimele atentatelor din Mumbai sunt comemorate şi azi
Victimele atentatelor din Mumbai sunt comemorate şi azi

Un american de 49 de ani a fost inculpat luni la Chicago pentru implicare în atentatele sângeroase din noiembrie 2008 de la Mumbai, din India, precum şi pentru plănuirea unui atac la Copenhaga, în Danemarca, relatează AFP.

În paralel, justiţia americană a pus sub acuzare un fost ofiţer pakistanez pentru implicarea sa în plănuirea unui atentat împotriva cotidianului danez Jyllands-Posten, care a publicat în 2005 caricaturi cu profetul Mahomed, a precizat Ministerul Justiţiei într-un comunicat.

Arestaţi la începutul lui octombrie, cei doi suspecţi se află în prezent în arest provizoriu.

Primul inculpat, David Coleman Headley, 'a monitorizat strâns timp de peste doi ani înainte de 26 noiembrie 2008 locurile luate drept ţinte' de către atacatori pentru comiterea atentatelor de la Mumbai.

El va trebui să răspundă la 12 capete de acuzare, printre care 'complot în vederea plasării de bombe în locuri publice din India', 'complot în vederea comiterii de crime şi mutilări în India', 'uciderea unor cetăţeni americani în India şi 'complot în vederea comiterii de crime şi mutilări în Danemarca'

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite