VIDEO-ŞOCANT / Sri Lanka: Armata ucide separatiştii din trupele "Tamil Tigers"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupele "Tamil Tigers" au şocat lumea prin crimele săvârşite cu sânge rece
Trupele "Tamil Tigers" au şocat lumea prin crimele săvârşite cu sânge rece

O înregistraren video şocantă a făcut, rapid, înconjurul întregii lumi. Filmul arată cum trupe armate din Sri Lanka ucid, cu sânge rece, câţiva prizonieri complet dezbrăcaţi din trupele grupării "Tamil Tigers", după cum informează BBC în ediţia online.

Trimisul special al ONU în zonă, Philip Alston, a confirmat faptul că înregistrarea este autentică, după ce a primit, din partea a trei experţi independenţi, atestarea că această înregistrare nu a fost trucată de grupările militare din Sri Lanka.

Mai citiţi şi:

Proiect de atentat la New York: un bosniac inculpat în complot

Corupţia din România îl va scoate nevinovat pe diplomatul Silviu Ionescu - presă

Alston a solicitat, urgent, o anchetă din partea Naţiunilor Unite, pentru „crimă de război”. În imaginile şocante prezentate de CNN, apare un bărbat îmbrăcat în costum militar care împuşcă în cap un alt bărbat dezbrăcat, legat la ochi şi la mâini.

VEZI AICI GALERIE FOTO

Conform specialiştilor, se presupune că această înregistrare s-a făcut în luna ianuarie, la finalul conflicetlor sângeroase cu rebelii din gruparea „Tamil Tigers”. Guvernul de la Colombo susţine că acestă peliculă este un trucaj, după ce a efectuat propriile sale anchete, conform unor declaraţii oficiale făcute de conducătorii statului din Sri Lanka.

Philip Alston a declarat însă că filmarea este autentică. „Nu putem vorbi despre un  fals, acest video este o înregistrare reală a ceea ce s-a întâmplat pe acel câmp din Sri Lanka”, a completat oficialul special al ONU. Alston a precizat că trei experţi independenţi din Statele Unite au concluzionat acelaşi lucru: nu este vorba de un fals!

Alston a adăugat că cei trei experţi sunt cunoscuţi în lume pentru munca lor. Aceştia sunt Peter Diaczuk, care se ocupă cu studiul armelor de foc, Daniel Spitz, un faimos doctor în medicină legală, şi Jeff Spivack, expert în analiza medico-legală. S-a constat, astfel, că nu a fost vorba de „un număr mic de caracteristici pe care examinatorii să nu poată să-l explice în acest caz”.

Oficialul ONU a cerut Guvernului din Sri Lanka organizarea unei anchete independente pentru crimă de război, după cum precizează sursa citată. Filmul a fost furnizat de grupul „Jurnaliştilor pentru Democraţie” din Sri Lanka, imaginile fiind luate cu ajutorul unui telefon mobil, după cum au precizat surse ale mass-media de la Colombo.

Armata din Sri Lanka a învins trupele militare „Tamil Tigers” în luna mai a anului trecut, după aproape 26 de ani de război.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite