Nava spaţială Soyuz a adus trei cosmonauţi la bordul ISS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nava spaţială Soyuz, cu trei astronauţi la bord (un japonez, un american şi un rus), a andocat miercuri la Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a anunţat Centrul rus de control al zborurilor spaţiale (TSOUP), potrivit Interfax.

"Andocarea s-a desfăşurat potrivit prevederilor, în regim automat", la 01h48 ora Moscovei, a indicat un responsabil al centrului.

Racheta rusească decolase luni de pe cosmodromul de la Baikonur (Kazahstan), la 03h52, duminică. Pentru prima oară, lansarea unei nave spaţiale a fost efectuată iarna şi în plină noapte.

Echipajul este compus din rusul Oleg Kotov, americanul Timothy Creamer şi japonezul Soichi Noguchi. Misiunea lor este să continue lucrările de înaltă tehnologie la bordul ISS. Ei vor efectua circa 40 de experienţe ştiinţifice, vor participa la montarea unui nou modul spaţial rusesc care va fi adus la ISS de un vas cargo şi vor efectua o ieşire în spaţiu.

Membrii echipajului, care vor rămâne la bordul ISS următoarele şase luni, vor sărbători Crăciunul şi Anul Nou în spaţiu. Astronauţii au promis deja că vor respecta sărbătorile şi îşi vor face cadouri.

Cei trei astronauţi nou-veniţi îi vor înlocui pe belgianul Frank De Winne, canadianul Robert Thirsk şi rusul Roman Romanenko, reveniţi pe Terra în 1 decembrie, după şase luni petrecute la bordul ISS.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite