Alţi marinari români au căzut în mâinile piraţilor solamezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasul "Asian Glory" a fost capturat de piraţii somalezi
Vasul "Asian Glory" a fost capturat de piraţii somalezi

O altă navă cu marinari români la bord a fost capturată de piraţi somalezi, a anunţat, sâmbătă, Prodan Radanov, reprezentant în Bulgaria al companiei Zodiac Maritime Agencies.

UPDATE Unul dintre navigatori este din Constanţa, iar cel de-al doilea din Mangalia şi în ambele cazuri familiile lor au fost anunţate de situaţia în care se află, informează reprezentanţii Zodiac Maritime Agencies din Constanţa.

Ministerul român de externe (MAE) a confirmat prezenţa la bordul navei căzute ieri în mâinile piraţilor somalezi a doi marinari români. MAE a precizat că este în legătură permanentă cu autorităţile britanice şi cu compania proprietară a navei care negociază cu răpitorii condiţiile eliberării navei.

Anterior, purtătorul de cuvânt al forţei antipiraterie a UE, Navfor, John Harbour, a anunţat că opt bulgari, zece ucraineni, cinci indieni şi doi români se află printre membri echipajului. El a mai spus că vasul sub pavilion britanic a fost capturat în afara ariei de acţiune a forţei navale a UE.

Este vorbă de nava 'Asian Glory', sub pavilion britanic, care transportă autovehicule. Vasul a fost capturat vineri seară, la 21.21 (ora României), la 620 mile de coastele Somaliei. Niciunul dintre cei 25 membri ai echipajului nu a fost rănit. Opt dintre marinari, inclusiv căpitanul, sunt bulgari.

Cargoul britanic ''St. James Park'', operat tot de compania Zodiac, a fost capturat la 28 decembrie de către piraţi somalezi în Golful Aden, printre cei 26 de membri ai echipajului fiind şi doi români şi cinci bulgari. Începând de la data de 28 decembrie, la Ministerul Afacerilor Externe de la Sofia funcţionează o celulă de criză, însărcinată cu rezolvarea cazului vasului capturat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite