Autorităţile de la Singapore îl vor ancheta pe diplomatul Silviu Ionescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Ionescu reprezintă România în Singapore
Silviu Ionescu reprezintă România în Singapore

Adjunctul ministrului malaysian al Afacerilor Externe a declarat că autorităţile de la Singapore ar trebui să se ocupe de cazul accidentului provocat de o maşină a ambasadei române în Singapore, în urma căruia un malaysian a decedat, relatează New Straits Times, în ediţia electronică de vineri.

A. Kohilan Pillay a declarat joi că autorităţile de la Singapore sunt cele mai în măsură să rezolve cazul accidentului în care diplomatul român Silviu Ionescu continuă să rămână suspect, din cauza problemelor legale complexe implicate.

Tong Kok Wai a murit într-un accident rutier la Bukit Panjang, în Singapore. Alte două persoane au fost rănite în acest accident care a avut loc la data de 15 decembrie.

Kohilan a declarat că a discutat cu Înaltul Comisar malaysian din Singapore, care l-a asigurat că autorităţile de la Singapore colaborează cu cele din România.

Oficialul malaysian a făcut aceste afirmaţii după o plângere a lui Tong Ah Mooi, mama persoanei decedate în accident.

Oficialul a precizat că Înalta Comisie malaysiană din Singapore va asigura consiliere legală familiei Tong. "Deoarece suspectul este protejat de imunitatea diplomatică, există un nivel de complexitate pe care îl implică acest caz. (...) (Cazul) ar putea implica şi curţile internaţionale", a mai spus Kohilan.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite