Diplomatul Silviu Ionescu este autorul accidentului mortal din Singapore - presă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Ionescu reprezintă România în Singapore
Silviu Ionescu reprezintă România în Singapore

Ancheta poliţiei din Singapore arată că diplomatul român Silviu Ionescu s-a aflat la volanul maşinii ambasadei în momentul producerii accidentului mortal din decembrie 2009, potrivit avocatui, Lau Wing Yum, citat de The Straits Times, în ediţia electronică.

Potrivit aceleiaşi surse, maşina ambasadei României în Singapore nu a fost furată aşa cum a susţinut Silvu Ionescu. Declaraţiile au fost făcute în instanţă, în timp ce prezenta faptele petrecute la 15 decembrie. Potrivit acestuia, cel puţin 35 de martori vor fi chemaţi să depună mărturie în cadrul anchetei în acest caz, care se va desfăşura în perioada 3-10 martie.

Citiţi aici şi versiunea diplomatului român despre evenimentele din decembrie 2009.

În noaptea de 15 decembrie, o maşină aparţinând ambasadei române, un Audi A6 de culoare neagră, a lovit trei pietoni, în zona Bukit Panjang ndin Singapore.

Una dintre victime, Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani, a suferit un traumatism cranian şi a murit în ziua de Crăciun, iar ceilalţi doi pietoni au fost răniţi.

Însărcinatul cu afaceri al ambasadei României la Singapore, Silviu Ionescu, a susţinut că autovehiculul a fost furat chiar în acea noapte şi că nu el se afla la volan în momentul producerii accidentului. El a plecat în România la scurt timp după accident.

Investigaţiile continuă, însă, în România, ministerul român al Afacerilor Externe solicitând pe 5 ianuarie Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să investigheze accidentul. De asemenea, MAE l-a rechemat pe Silviu Ionescu de la post.

Aflaţi şi care este părerea presei din Singapore despre evoluţia anchetei din România

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite