Chile: preşedintele ales Pinera lansează un apel la unitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antreprenorul multimilionar de dreapta Sebastian Pinera a lansat un apel la unitate, după victoria sa duminică în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Chile.

"Ţara noastră are nevoie de unitate, astăzi mai mult ca niciodată. Ne confruntăm în acest moment cu probleme majore şi avem nevoie de unitate", a declarat preşedintele ales, în vârstă de 60 de ani, într-o primă alocuţiune rostită alături de rivalul său de centru-stânga, Eduardo Frei, şi familiile lor respective.

El urma apoi să rostească un discurs în faţa susţinătorilor săi în cursul serii (ora locală n.r.).

Pinera a câştigat alegerile duminică cu 51,61 la sută din voturi, întrecându-l cu peste trei puncte pe fostul preşedinte centrist /1994-2000/, creditat cu 48,38 la sută din sufragii, potrivit unor rezultate actualizate asupra a peste 99 la sută din voturile numărate.

Este pentru prima oară când dreapta câştigă alegerile în Chile după 1958 şi această victorie îi permite să revină la putere pentru prima oară după 20 de ani şi sfârşitul dictaturii militare a lui Augusto Pinochet (1973-1990), menţionează AFP.


Martin Scorsese a a fost a doua vedetă care a fost întâmpinată cu "standing ovation". "Sunt foarte fericit să mă aflu aici în această seară şi să primesc premiul Asociaţiei Presei Străine". Marele om a fost emoţionat la primirea premiului Cecil B. DeMille pentru întreaga activitate, înmânat de Robert de Niro şi Leonardo DiCaprio, actori cu care a colaborat la mai multe proiecte.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite