Un român a atentat la viaţa lui Evo Morales?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român care ar fi făcut parte dintr-un grup de mercenari ce complota pentru asasinarea preşedintelui bolivian Evo Morales a fost ucis, scrie „New York Times“.

Liderul bolivian a anunţat joi că trei indivizi au fost împuşcaţi de o echipă de elită a poliţiei în oraşul Santa Cruz, după descoperirea unui plan pentru asasinarea sa, a vicepreşedintelui şi şefului său de cabinet. Este vorba despre un român, un irlandez şi un bolivian, care au fost ucişi după ce au deschis focul asupra comandourilor de poliţie ce încercau să intre în camera lor de hotel.

Un ungur şi un alt bolivian au fost arestaţi în acelaşi incident. Agencia Boliviana de Informacion (ABI) l-a identificat pe român drept Mayarosi Ariad, în timp ce agenţia de presă Bolpress şi cotidianul argentian „Clarin“ scriu că românul se numeşte Magyarosi Árpád.

Ceilalţi doi bărbaţi omorâţi sunt irlandezul Duayer Michel Martin şi bolivianul Jorge Hurtado Flores. Documentele descoperite în posesia românului şi a celorlalte două victime conţin informaţii detaliate despre maşinile preşedintelui, vicepreşedintelui Alvaro Garcia Linera şi ale mai multor miniştri.

Ministerul român de externe verifică informaţia despre posibila implicare a unui cetăţean român în complotul pentru asasinarea preşedintelui bolivian Evo Morales, se arată într-un comunicat al MAE.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite