Pinera şi Frei, în turul al doilea al prezidenţialelor din Chile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul de dreapta Sebastian Pinera se află pe primul loc în preferinţele alegătorilor chilieni cu 44,67 % din voturi, urmând să-şi dispute al doilea tur al scrutinului în 17 ianuarie cu candidatul de centru-stânga Eduardo Frei, potrivit primelor rezultate oficiale parţiale după verificarea sufragiilor din peste 12 % din buletinele de vot, informează AFP.

Pinera, un antreprenor multimilionar în vârstă de 60 de ani, provenit din dreapta moderată, îl devansează cu 12 puncte pe Eduardo Frei, ex-preşedinte chilian între anii 1994-2000, care a obţinut 32 % din sufragii, potrivit acestor rezultate parţiale.

Candidatul independent ex-socialist Marco Enriquez-Ominami este creditat cu circa 17 % din voturi, situându-se pe poziţia a treia, înaintea comunistului Jorge Arrate, care a obţinut 5 % din sufragii, potrivit acestor rezultate anunţate de viceministrul de interne Patricio Rosende.

Rezultatele oficiale parţiale, care oferă de obicei o proiecţie fiabilă a rezultatelor în Chile, sunt stabilite după verificarea a 816.000 de buletine de vot, adică 12,64 % din totalul voturilor exprimate. Circa 8,3 milioane de chilieni au fost invitaţi la urne.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite