Un petrolier rus s-a apărat cu succes în faţa atacului piraţilor somalezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul atacurilor eşuate iniţiate de piraţii somalezi creşte considerabil. Vasele care navighează în apele perculoase se pregătesc din ce în ce mai bine pentru un evntual contraatac. Astfel, echipajul petrolierului NS Commander aparţinând societăţii ruse Novoship a respins luni un atac al piraţilor somalezi în timp ce se deplasa spre Singapore, informează marţi Ria Novosti.

Toţi cei 23 de membri ai echipajului sunt de cetăţenie rusă.

După părăsirea culoarului internaţional, la circa 120 de mile est de insula Socotra, petrolierul a fost atacat de piraţi somalezi aflaţi la bordul a trei ambarcaţiuni de mici dimensiuni, înarmaţi cu mitraliere de asalt şi lansatoare de grenade. Echipajul rus a reuşit să contracareze atacul efectuând manevre şi utilizând tunuri de apă antiincendiu, anunţă Agerpres.

Focurile de armă trase de atacatori nu au produs pagube materiale majore navei, iar petrolierul îşi continuă în acest moment ruta către destinaţie, a mai indicat buletinul informativ maritim.

În momentul încercării de răpire, NS Commander se afla la 130 de mile marine de distrugătorul rus Amiral Panteleev, care participă la misiunea internaţională de luptă împotriva pirateriei în Golful Aden.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite