Numai şapte persoane au murit din cauza gripei porcine în Mexic, rectifică specialiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul cazurilor de deces din cauza gripei porcine din mexic a scăzut de la 20 de 7, a anunţat marţi seara ministrul sănătăţii, relatează AFP.

"Din cele 159 de decese suspecte, numai şapte decese au fost confirmate", a declarat ministrul, precizând că numărul morţilor suspecte a crescut de la 152 la 159.

Restaurantele, barurile şi siturile arheologice din Mexico City au fost închise

Primăria din Mexico City a ordonat marţi închiderea tuturor restaurantelor, cafenelelor, barurilor, discotecilor şi cluburilor de noapte din oraş, până cel devreme în 6 mai. Guvernul a anunţat marţi seară şi închiderea tuturor "siturilor arhelogice" din ţară, "până la noi ordine".

Siturile arheologice datând dinainte ca America să fie descoperită de Christofor Columb - de la piramidele de la Teotihuacan până la Chichen Itza, fost oraş mayaş din peninsula Yucatan - sunt o atracţie culturală şi turistică mondială. În condiţiile în care muzeele, teatrele, grădinile zoologice şi parcurile de distracţii sunt închise încă din week-end, Teotihuacan rămânea singura opţiune pentru turiştii din regiunea capitalei.

Potrivit NewsIn, cafenelele şi restaurantele din Mexico City nu mai pot vinde decât la pachet, în caz contrar riscând închiderea. Măsura vizează evitarea aglomeraţiilor, propice propagării virusului.

În fiecare zi, această încetinire a activităţii costă sectorul comercial şi turistic circa 30 de milioane de dolari, iar întreaga economie din capitală circa 108 miliarde de dolari, a declarat preşedintele filialei din Mexico City a Confederaţiei patronale a Mexicului (COPARMEX), Juan de Dios Barba.

Meciuri fără spectatori

Autorităţile au implementat marţi şi un sistem pentru "evitarea vânzării de alimente pe stradă", a anunţat un oficial din administraţia locală. Însă o mare parte dintre tarabele unde se vând taco şi alte feluri de mâncare tipic mexicane sunt încă deschise.

Federaţia mexicană de Fitbal a impus marţi ca meciurile programate pentru perioada 1-3 mai să se desfăşoare fără spectatori.

Şedinţa deputaţilor, sub protecţia măştilor

La rândul lor, deputaţii mexicani au participat marţi la o şedinţă cu uşile închise, iar majoritatea au purtat măşti chirugicale, devenite un simbol al gripei porcine. Unul dintre aleşi a stat cu masca pe faţă chiar şi în timp ce a rostit un discurs.

Luni, Mexicul a impus închiderea tuturor instituţiilor de învăţământ din ţară, după ce iniţial măsura le viza numai pe cele din jurul capitalei.

Primarul Mexico City nu a respins nici posibilitatea de a impune purtarea măştilor chirurgicale în metrou, folosit de 4,5 milioane de persoane în fiecare zi.

Cel mai puternic exemplu al impactului gripei asupra activităţii profesionale a venit luni din partea grupului petrolier public Petroleos Mexicanos (PEMEX), cea mai mare companie din ţară, unde femeile angajate au încetat munca până în 6 mai, la cererea sindicatului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite