New York Times: "Spaniola este cea mai importantă limbă din lume!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform editorialistului celebrei publicaţii americane, Nicholas D. Kristof, câştigător al două premii Pulitzer, cele mai importante limbi din lume sunt spaniola şi chineza.


Nicholas D. Kristof, editorialist "The New York Times" şi câştigător al două Premii Pulitzer, a scris în respectiva publicaţie, în 29 decembrie 2010, un articol cu titlul: "Primero hay que aprender español. Ranhou Zai Xue Zhongwen". Prima parte a titlului era scrisă în spaniolă, iar a doua în chineza mandarin. "Mai întâi, învăţaţi spaniola. Iar apoi studiaţi chineza" sună traducerea titlului editorialului lui Kristof.

"Cum se numesc cei care nu vorbesc nicio limbă? Americani"

"Ghicitoare: Dacă o persoană care vorbeşte trei limbi este trilingv, iar una care vorbeşte patru limbi este cuadrilingv, cum se numeşte o persoană care nu vorbeşte nicio limbă străină? Răspuns: Un american!". Astfel îşi începe autorul editorialul despre cele mai importante limbi străine, care reprezintă, totodată, în opinia sa, viitorul.

Află care sunt cele mai vorbite limbi din lume

În acest articol, Kristof susţine că "cea mai importantă limbă este spaniola" şi pentru a-şi susţine teoria, argumentează "spaniola poate că nu este la fel de prestigioasă ca şi chineza mandarin, dar are o prezenţă zilnică în S.U.A., unde hispanicii vor ajunge de la 16% din populaţie în 2009 la 29% în 2050".

Citeşte pe adevarul.es care este limba pe care o studiază elita newyorkeză doar pentru că este un simbol al statutului social

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite