Un mexican este suspectat că a ordonat uciderea a peste 1.000 de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antonio Acosta Hernandez, poreclit „El Diego", care era şeful unei bande de criminali din Mexic, a fost arestat, el fiind suspectat că a ordonat aproximativ 1.500 de asasinate.

Reprezentanţii poliţiei mexicane au afirmat că Hernandez a fost arestat la Chihuahua, el având legături şi cu uciderea a trei persoane care erau aproipate consulatului Statelor Unite din Ciudad juarez. Conform anchetatorilor, mexicanul era liderul operaţional al grupării „la Linea“, care face parte din cartelul de traficanţi de droguri „del Golfo“. Oamenii legii au declarat că această grupare este responsabilă de uciderea a peste 1.000 de persoane. „El este autorul intelectual al asasinării a trei persoane care aveau legătură cu consulatul Statelor Unite", a spus Ramon Pequeno, comandantul poliţiei federale antidrog.

Pequeno a adăugat că „El Diego“ este suspectat şi de uciderea a 14 tineri în ianuarie 2010, asasinarea mai multor membrii ai bandelor rivale, dar şi a unui atentat cu bombă soldat cu moartea a doi poliţişti. Mai mult, gruparea condusă de Hernandez se face vinovată şi de uciderea unor oficiali ai administraţiei federale, unor membri ai propriei organizaţii, dar şi a unui magistrat din cadrul Parchetului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite