VIDEO 40 de tone de medicamente şi echipamente medicale trimise în Haiti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) va trimite joi 40 de tone de medicamente şi aparatură medicală în Haiti pentru a le veni în ajutor miilor de persoane rănite în timpul violentului seism care a lovit marţi ţara, potrivit unui purtător de cuvânt al organizaţiei, relatează AFP.

Cele 40 de tone, care vor fi transportate cu un avion de marfă, reprezintă echipamente medicale pentru îngrijirea bolnavilor răniţi în timpul conflictelor, precum şi echipamente de bază care să permită acoperirea îngrijirilor medicale pentru 10.000 de persoane timp de trei luni, a precizat purtătorul de cuvânt, Florian Westphal.

O echipă de 11 membri a CICR, dintre care doi vor fi însărcinaţi să repună în contact familiile separate, a părăsit Geneva joi dimineaţă, îndreptându-se spre capitala haitiană Port-au-Prince.

CICR intenţionează de asemenea să trimită în Haiti, în următoarele zile, un expert însărcinat cu identificarea cadavrelor, a mai precizat Westphal.

Comitetul, care lucrează în colaborare cu Federaţia Internaţională a Crucii Roşii, a realizat şi o pagină de internet menită să-i ajute pe haitieni să reintre în contact cu membrii familiilor lor cu care nu au mai reuşit să ia legătura după cutremurul cu magnitudinea de 7 care este posibil să se fi soldat cu peste 100.000 de morţi.

Pagina web creată, www.icrc.org/familylinks, conţine deja sute de nume de haitieni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite