Arabia Saudită: 40 de lovituri de bici unei femei de 75 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
40 de lovituri de bici pentru alfalrea în compania unor persoane de sex opus
40 de lovituri de bici pentru alfalrea în compania unor persoane de sex opus

Ministerul saudit de Interne a ordonat executarea imediată a sentinţei la care a fost condamnată sirianca Khamisa Mohammed Sawadi (75 ani): 40 de lovituri de bici şi patru luni închisoare, informează AFP.

Organizaţia de apărare a drepturilor omului Amnesty International, care a aflat verdictul, a adresat - luni - un apel autorităţilor saudite de a nu-şi pune în aplicare sentinţa.

Khamisa Mohammed Sawadi fusese arestată în 2008 împreună cu doi saudiţi, Fahad şi Haydan, ea fiind declarată culpabilă că se afla "în compania unor persoane de sex opus care nu erau membri ai familiei sale", iar ei - că erau cu ea.

Un tribunal a confirmat sentinţa după ce Curtea supremă a respins apelul depus de cele trei persoane condamnate.

Khamisa Mohammed Sawadi şi Fahad au fost condamnaţi la 40 de lovituri de bici şi patru luni închisoare, iar Haydan - la 60 de lovituri de bici şi şase luni închisoare, afirmă Amnesty fără să precizeze motivele acestei departajări.

'Este odios că o femeie vârstnică riscă să primească 40 de lovituri de bici. Flagelarea oricărui individ este crudă şi inumană', a declarat Philip Luther, director adjunct al Amnesty International pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, invitând autorităţile să împiedice aceste condamnări.

Cele trei persoane fuseseră arestate în 21 aprilie 2008 de membri ai Comisiei pentru promovarea virtuţii şi prevenirii viciului /poliţia religioasă saudită/, adaugă Amnesty.

În cursul primului lor proces, Fahad şi Haydan au explicat că veniseră să aducă pâine Khamisei Mohammed Sawadi. Fahad a adăugat că el poate fi considerat un apropiat al bătrânei pentru că ea l-a alăptat în copilărie, dar argumentul său a fost estimat drept irelevant de tribunal.

În Arabia Saudită, legea islamică (sharia) se aplică cu stricteţe.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite