1.300 de locuinţe vor fi construite în Ierusalimul de Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Israelul a aprobat construirea a 1.300 de locuinţe în Ierusalimul de Est
Israelul a aprobat construirea a 1.300 de locuinţe în Ierusalimul de Est

Isaelul a aprobat construirea a peste 1.300 de noi locuinţe în sectorul de est al Oraşului Sfânt, majoritar palestinian, a anunţat, luni, organizaţia neguvernamentală israeliană anticolonizare Pacea Acum.

Anunţul coincide cu călătoria primului ministru Binyamin Netanyahu în SUA unde a avut luni o apariţie în faţa Federaţiei evreieşti din America de Nord, în New Orleans, şi o întâlnire cu vicepreşedintele Joe Biden, potrivit palestinenote.com.

Principalul negociator palestinian, Saeb Erakat, a condamnat imediat "foarte ferm" decizia israeliană.

"Speram că Netanyahu merge în Statele Unite pentru a opri colonizarea şi a relua negocierile, dar este clar pentru noi că Netanyahu este hotărât să distrugă negocierile. El a închis toate porţile de negociere şi îl considerăm responsabil pentru distrugerea lor", a afirmat Erakat.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a organizaţiei Pacea Acum, Hagit Ofran, marea majoritate a noilor locuinţe (983) urmează să fie construite în cartierul de colonizare evreiesc Har Homa, unde locuiesc peste 7.000 de persoane.

La 15 octombrie, Ministerul israelian al Mediului a lansat licitaţii pentru construirea a 238 de locuinţe pentru populaţia evreiască în alte două cartiere de colonizare din Ierusalimul de Est, Ramot şi Pisgat Zeev. Aproximativ 320 de noi locuinţe urmează să fie construite în cartierul Ramot, potrivit organizaţiei.

Cartierele de colonizare evreieşti din Ierusalimul de Est sunt considerate de Israel ca parte integrantă a teritoriului său. Pe de altă parte, palestinienii vor să înfiinţeze propriul lor stat în sectorul estic al capitalei israeliene.


În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite