ONU va trimite o fortă de poliţie în Libia, dacă “autorităţile libiene o cer”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia Naţiunilor Unite ar putea trimite o forţă de poliţie în Libia, unde violenţa luptelor desfăşurate pentru înlăturarea regimului lui Muammar Gaddafi a escaladat. Totodată, numărul armelor de calibru mic a atins un nivel foarte ridicat în rândul populaţiei, a atras atenţia secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

Comunitatea internaţională ar putea să trimită rapid o forţă de poliţie în Libia, a anunţat, ieri, secretarul general al ONU, care speră ca Uniunea Africană (UA) şi Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT) libian reprezentat de rebeli să dezvolte relaţii mai bune. UA refuză în continuare să recunoască CNT, ai cărui susţinători controlează majoritatea ţării şi capitala Tripoli, informează BBC News.

Ban s-a adresat presei după ce a participat la videoconferinţă privind Libia cu reprezentanţii UA, UE, ai Ligii Arabe şi Organizaţiei Conferinţei Islamice.
"Există o necesitate urgentă de a pune capăt conflictului şi de a restabili ordinea şi stabilitatea", a declarat el.

"Am convenit toţi că, dacă autorităţile libiene o cer, trebuie să fim pregătiţi să le ajutăm să organizeze o forţă de poliţie, având în vedere că ţara abundă de arme de calibru mic", a adăugat Ban Ki-moon.

Ban a declarat că numărul de poliţişti necesar nu a fost decis şi că va avea alte discuţii pe acest subiect în cadrul unei reuniuni internaţionale privind Libia, prevăzută la Paris pentru 1 septembrie.

Secretarul general al ONU se va întâlni cu această ocazie cu liderul CNT, Mustafa Abdeljalil.

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite