Libanul îşi exprimă îngrijorarea faţă de măsurile de securitate din aeroporturile din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa vor arăta scannerele din aerportul londonez
Aşa vor arăta scannerele din aerportul londonez

Preşedintele libanez, Michel Suleiman, şi-a exprimat vineri îngrijorarea faţă de măsurile de securitate adoptate de SUA în aeroporturile americane împotriva unor pasageri, între care şi libanezi, informează agenţia spaniolă de presă EFE.

"Măsurile de securitate din aeroporturile noastre sunt bune iar Libanul a dovedit că este capabil să combată terorismul în pofida resurselor reduse de care dispune", a afirmat Suleiman, care a primit vineri o delegaţie a Congresului SUA prezidată de Alcee Hastings.

Suleiman a adăugat că Libanul înregistrează o perioadă de calm şi stabilitate şi că aceasta este una dintre ţările care au avut cel mai mare succes în lupta împotriva terorismului.

Statele Unite ale Americii au intensificat măsurile de securitate împotriva cetăţenilor anumitor ţări, între care Libanul, după tentativa de atentat din 25 decembrie a unui tânăr nigerian care a vizat un avion american de linie ce se îndrepta spre Detroit.

Pe de altă parte, Suleiman a elogiat eforturile depuse de armat şi forţele de securitate libaneze, care au condus la arestarea unui membru marcant al grupării Fatah al Islam şi la confiscarea de documente şi material tecnologic.

Publicaţia An Nahar informa vineri că serviciile secrete ale armatei l-au arestat pe presupusul membru al Fatah al Islam la Beirut. Suspectul, un palestinian rezident în Liban, era urmărit de opt luni de serviciile de informaţii libaneze şi se presupune că a participat la acţiuni teroriste în ţara arabă şi că avea în pregătire altele.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite