FOTO VIDEO Jeturi de lavă înalte de 300 de metri, noua atracţie turistică din Congo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turnul Eiffel, Big Ben şi Statuia Libertăţii au un nou concurent în cursa celor mai impresionante atracţii turistice din lume. Un vulcan din statul african Congo este noua destinaţie a persoanelor care caută extraordinarul în natură. Iar jeturile de lavă înalte de 300 de metri formează priveliştea ideală pentru acest tip de turişti.

Vulcanii Parcului Naţional Virunga din Congo au repus ţara marcată de conflicte violente pe harta turistică a lumii. Doar muntele Nyamulagira este format din 60-70 de vulcani.

În data de 6 noiembrie, unul dintre aceştia a erupt, jeturi de lavă înalte de 300 de metri fiind proiectate prin horn.

image

Din acea dată, Congo a devenit noua atracţie turistică a Africii, un val masiv de curioşi luând cu asalt parcul Virunga, informează CNN.

Dacă în 2010, 2.000 de persoane au vizitat statul african, oficialii se aşteaptă ca anul acesta să înregistreze 4.000 de turişti, datorită vulcanului care a erupt la început de noiembrie.

image

Pentru 300 de dolari de persoană, turiştii pot vedea jeturile de lavă înalte de 300 de metri, de la 1,5 kilometri distanţă de vulcan, rază recomandată de vulcanologi pentru asigurarea siguranţei vizitatorilor.

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite