"Ne întoarcem la Războiul Rece"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării de la Bogota a declarat că prezenţa militară rusă în America Latină ar putea duce la o întoarcere la perioada Războiului Rece. “Rusia, cu cele 16.000 de bombe

Ministrul Apărării de la Bogota a declarat că prezenţa militară rusă în America Latină ar putea duce la o întoarcere la perioada Războiului Rece.

“Rusia, cu cele 16.000 de bombe nucleare pe care le posedă, are o dorinţă extrem de mare de a fi un actor-cheie în lume. Însă prezenţa militară rusă în regiune ar promova întoarcerea la perioada Războiului Rece“, a declarat Juan Manuel Santos pentru un post de radio din Columbia.

“Exerciţiile militare comune ruso-venezuelene, preconizate a avea loc în Marea Caraibelor în noiembrie, ar putea afecta balanţa de putere în regiune şi ar putea destabiliza zona”, a mai spus oficialul columbian cu doar câteva zile înaintea unei vizite la Moscova.

Santos susţine că Moscova şi-a demonstrat deja puterea prin trimiterea în Venezuela a două bombardiere strategice, capabile fiecare să transporte opt focoase nucleare. Oficialul columbian atenţionează totodată că regiunea nu a mai experimentat ceva similar de la criza rachetelor din 1962.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite