Încă un român implicat în complotul de asasinare a preşedintelui bolivian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă o persoană suspectată că ar fi participat la complotul privind asasinarea preşedintelui bolivian Evo Morales are cetăţenie română, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

Ştirea vine după ce un alt român a murit în cadrul aceleiaşi operaţiuni de asasinare a lui Morales.

Una dintre persoanele arestate recent în urma unei acţiuni de forţă a poliţiei din Bolivia are şi cetăţenie română, anunţă Ministerul Afacerilor Externe, după ce anterior confirmase moartea unui român în cursul aceleiaşi operaţiuni.

Ministerul Afacerilor Externe a obţinut confirmarea oficială a faptului că unul dintre arestaţi este români, primind datele de identitate ale acestuia în cursul zilei de joi.

Ministerul român de Externe anunţase marţi că are confirmarea oficială privind uciderea unui român numit Árpád Magyarosi în operaţiunea care ar fi permis dejucarea unui atentat la viaţa preşedintelui bolivian Evo Morales. Ministerul a informat că Ambasada României de la Lima (Peru), care gestionează relaţia cu Bolivia, a solicitat încă de la data de 18 aprilie 2009 autorităţilor boliviene clarificări privind circumstanţele în care s-a produs evenimentul. De asemenea, Ambasada a solicitat să fie informată dacă cetăţeanul respectiv a fost înhumat pe plan local sau nu. Noul ministru de externe al Ungariei, Peter Balazs, a declarat marţi că ţara sa va oferi asistenţă României pentru aducerea în ţară a corpului lui Magyarosi, care locuia în Ungaria.

Autorităţile boliviene anunţaseră săptămâna trecută dejucarea unui atentat care îl viza pe preşedintele Evo Morales şi pe alţi oficiali. Autorităţile anunţaseră că trei dintre suspecţi, printre care s-ar fi aflat Magyarosi, au fost ucişi într-un schimb de focuri cu poliţia, iar alţi doi au fost arestaţi. Cei arestaţi sunt Elód Tóásó, anterior prezentat drept cetăţean ungar, şi un cetăţean bolivian. MAE nu precizează numele românului arestat, dar potrivit presei boliviene, ar fi vorba despre Tóásó.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite