FOTO Unde duce sărăcia: Pacienţii infectaţi cu HIV din Africa de sud mănâncă bălegar de vacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi dintre persoanele infectate cu HIV din Africa de sud, mai ales din statul Swaziland, mănâncă bălegar de vacă. Motivul? Tratamentul cu medicamente anti-retrovirale administrat nu funcţionează pe stomacul gol. Lipsa hranei îi impinge, astfel, să recurgă la excrementele vitelor.

Activiştii care luptă împotriva răspândirii virului HIV atrag atenţia că sărăcia acută din zone din Africa de sud determină tot mai multe persoane să mănânce excremente de vacă.

Fără hrană, tratamentul anti-HIV nu funcţionează iar bălegarul de vacă a ajuns a fi un înlocuitor la îndemână pentru mâncare.

Câteva sute de persoane au protestat, ieri, în capitala statului Swaziland, Mbabane, faţă de efectele tot mai severe ale crizei. Guvernul regelui a admis faptul că ţara rămâne fără resurse financiare şi a cerut ajutor statului vecin, Africa de sud.

Organizatorul protestului, Sipho Dlamini, a declarat pentru BBC, că foametea crescândă îi determină pe pacienţii infectaţi cu HIV sau bolnavii deja de SIDA să mănânce bălegar de vacă amestecat cu apă.

image

Swaziland, stat cu o populaţie de 1,2 milioane de persoane, are cea mai mare rată de infectare cu HIV din întreaga lume. Aproximativ 230.000 de persoane au contractat virusul, iar 65.000 dintre aceştia primesc tratament medicamentos anti-retroviral de la guvern.

Însă medicamentele nu-şi fac efectul pe stomacul gol, iar cel mai comun substitut alimentar a devenit bălegarul de vacă amestecat cu apă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite