Navă cu peste 100 de haitieni, interceptată în Caraibe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paza de coastă a Insulelor Turks şi Caicos, teritoriu britanic autonom din Marea Caraibilor, a interceptat o ambarcaţiune cu peste 100 de haitieni în largul acestor arhipelaguri care se află la 160 km de coastele Haitiului şi la 1.042 km sud-est de Miami, informează AFP.

Ambarcaţiunea conţinea 126 de pasageri, între care copii sub opt ani, şi a fost interceptată la circa 9 km de insula Provideciales din arhipelagul Caicos. Este pentru prima oară după seismul din 12 ianuarie, soldat cu peste 170.000 de morţi, când paza de coastă a unei alte ţări interceptează o navă a refugiaţilor haitieni în plină mare.

Unii pasageri au fost cazaţi în unica închisoare a teritoriului, cu o capacitate maximă de 25 de deţinuţi, iar restul - într-un complex sportiv din oraşul Providenciales, situat pe insula cu acelaşi nume, a relatat presei şeful poliţiei locale. Medici locali au acordat ajutor de urgenţă persoanelor care sufereau de deshidratare.

În fiecare an, cel puţin câteva sute de haitieni încearcă să străbată clandestin pe ambarcaţiuni supraîncărcate cei peste 1.000 km care despart ţara lor, considerată cea mai săracă din zona Americilor, de SUA.

Insulele Turks şi Caicos, teritoriu britanic de peste mări, este format din cele două mici arhipelaguri omonime, având o suprafaţă totală de 430 km.p. Populaţia sa este de 36.000 de locuitori, dintre care 22.500 locuiesc în cel mai mare oraş al regiunii, Providenciales, situat în arhipelagul Caicos. Capitala ţării, Cockburn Town, se află pe insula Grand Turk. Suverana teritoriului este regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite