Un francez a fost condamnat la moarte în China pentru trafic de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tribunal din China a condamnat la moarte un francez, împreună cu un complice chinez, pentru producere şi trafic de droguri, au raportat oficialii francezi luni. Lui Chan Thao Phoumy i s-a dat pedeapsa cu moartea de către curtea din oraşul de sud Canton, au spus oficialii de la consulatul francez, citaţi de AFP.

Chan Thao Phoumy, născut în Laos, a fost condamnat sâmbătă de Tribunalul Intermediar din Canton, pentru producere, transport, contrabandă şi trafic de metamfetamină, au declarat surse din cadrul Consultaului Franţei în acestă metropolă meridională.

Bărbatul a fost rejudecat, după apariţia unor "elemente noi". Anterior, el a fost condamnat pe viaţă, fiind arestat, în 2005, a precizat aceeaşi sursă.

Un complice chinez al acestuia, Xie Weiming, a fost, de asemenea, condamnat la pedeapsa capitală, sâmbătă, scrie şi Mediafax.

Cei doi făceau parte dintr-o reţea de opt bărbaţi, care, între 1999 şi 2003, a produs, în provincia meridională Guangdong, dar şi în provincia Henan, tone din acest tip de droguri sintetice, potrivit cotidianului.

Alţi doi traficanţi din această grupare, Li Yunfeng şi Xian Jinbai, au fost condamnaţi la pedeapsa cu moartea cu o întârziere a executării de doi ani, o pedeapsă care, de obicei, este comutată de către autorităţile chineze în închisoare pe viaţă.

Alţi trei bărbaţi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, iar cel de al optulea membru al reţelei, la 20 de ani de detenţie.

Legislaţia chineză este extrem de strictă în materie de producţie şi trafic de droguri, iar mai mulţi cetăţeni străini au fost executaţi, în ultimele luni, în această ţară, în pofida protestelor ţărilor acestora.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite