VIDEO Zeci de filipinezi au fost crucificaţi pentru a retrăi suferinţa prin care a trecut Iisus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 24 de filipinezi au fost crucificaţi, în Vinerea Mare, în partea de nord a ţării, în cadrul unui ritual menit să arate lumii prin ce chinuri a trecut Iisus.

Bărbaţii care au fost crucificaţi s-au oferit voluntari, această manifestaţie fiind o adevărată tradiţie în Filipine, chiar dacă Biserica Catolică este împotriva acestui ritual.

Conform presei internaţionale, mii de persoane din întreaga lume se strâng anual în Filipine pentru a asista la acest ritual, iar bărbaţii care se lasă crucificaţi afirmă că, în momentul în care se află pe cruce, se simt mai aproape de Dumnezeu. „Când sunt acolo, pe cruce, mă simt foarte aproape de Dumnezeu", a spus Ruben Enaje, un bărbat de 50 de ani care s-a lăsat crucificat de 25 de ori până în prezent.

Conducătorii Bisericii Catolice din Filipine au încercat, de-a lungul anilor, să-i facă pe oameni să renunţe la acest ritual, însă fără niciun rezultat. Preoţii le-au explicat filipinezilor că îşi pot arăta credinţa şi fără a se răni, însă ritualul are loc în continuare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite