Unul dintre fiii lui Gaddafi este proprietarul unui apartament de lux la Toronto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Saadi Gaddafi
Saadi Gaddafi

Saadi Gaddafi deţine un apartament de lux achiziţionat cu mai mult de 1,5 milioane de dolari, la unul dintre etajele superioare ale unui turn din Toronto, potrivit presei din Canada.

În pofida ordinului Consiliului de Securitate al ONU de a confisca toate bunurile familiei Gaddafi din străinătate, Saadi Gaddafi figurează pe lista proprietarilor din acest imobil. El ar fi dobândit apartamentul la 7 mai 2008. La vremea respectivă, el mergea des în Canada, pentru a petrece trei luni pe an.

O organizaţie a Canadienilor de origine libiană a întrebat Guvernul de la Ottawa de ce un bun care teoretic trebuia confiscat şi predat noilor autorităţi libiene este în continuare proprietatea lui Saadi Gaddafi, considerat de ONU un fost comandant al unităţilor militare implicate în reprimarea manifestaţiilor.

Conform publicatiei National Post, apartamentul nu este ocupat, dar cheltuielile sunt plătite în mod regulat dintr-un cont bancar din Elveţia.

Fiul colonelului Gaddafi se află în prezent în Niger. El ar fi încercat în urmă cu câteva luni să-şi organizeze intrarea cu o identitate falsă în Mexic, unde anumiţi complici ar fi vrut să cumpere proprietăţi pentru el, dar acest proiect a fost descoperit şi dejucat de autorităţile mexicane.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite