Fiica lui Osama bin Laden susţine că tatăl său a fost capturat viu şi apoi executat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiica în vârstă de 12 ani a lui Osama Bin Laden, care se afla în clădirea în care a fost ucis tatăl ei, a confirmat că teroristul a fost capturat viu şi împuşcat mortal de către trupele americane.

Conform oficialilor din cadrul serviciilor de securitate pakistaneze, citaţi de publicaţia Al-Arabiya, fata lui Osama a confirmat faptul că tatăl ei este mort, fiind ucis de către forţele speciale americane chiar în faţa familiei.

Potrivit The Thelegraph, fata a declarat forţelor secrete pakistaneze că tatăl ei, Osama bin Laden, a fost capturat viu şi împuşcat apoi în cap şi în piept în faţa membrilor familiei.

Se presupune că cea care a făcut aceste declaraţii este Safia, fiica cea mică a liderului terorist, în vârstă de 12 sau 13 ani.

Fiica celui mai căutat om de pe planetă se afla, alături de alţi cinci copii şi mai mulţi adulţi, în complexul din Abbottabad, acolo unde Bin Laden a fost ucis.

Potrivit ISI, serviciul secret pakistanez, 18 oameni se aflau în vilă în momentul în care trupele SEAL şi-au început misiunea. Supravieţuitorilor li s-au legat mâinile înainte aca soldaţii americani să părăsească locul. Doar unul dintre supravieţuitori, probabil unul dintre fiii lui bin Laden, a fost luat de soldaţii americani la plecare.

Sursa citată a mai anunţat că membrii familiei au fost duse, de către autorităţi, la Rawalpindi, în apropiere de Islamabad, fiind în custodia ISI.

Una dintre femeile reţinute de către serviciile de securitate este una dintre soţiile lui Bin Laden, ea precizând că s-au mutat în casa de la Abbottabad în urmă cu cinci sau şase luni.

FOTO Osama bin Laden este pictat printre sfinţi, călare pe un avion, într-o biserică din Timişoara. Vezi cum au fost sfidate canoanele pentru a-l păstra în capelă

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite