Moştenitorul imperiului de dulciuri Ferrero Rocher a murit în Africa de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pietro Ferrero a murit în timpul unei curse de antrenament de ciclism, la Cape Town, în Africa de Sud. Omul de afaceri a făcut un infarct şi a căzut de pe bicicleta sa, la decesul său fiind martor tatăl lui, Michele Ferrero, care a tranformat business-ul local din localitatea italiană Alba într-un imperiu al dulciurilor.

Pietro Ferrero era unul dintre moştenitorii companiei Ferrero Group, renumită la nivel internaţional pentru dulciurile de excepţie produse, precum şi pentru faptul că a scos pe piaţă Nutella, Kinder şi Tic-Tac. În prezent, Giovanni, fratele său, a rămas singurul urmaş al uneia dintre cele mai bogate familii din Italia.

Pietro Ferrero (foto) a murit în Cape Town, căzând de pe bicicletă în timpul unei curse de antrenament, potrivit reprezentanţilor companiei pe care o conducea. Omul de afaceri era director executiv al Ferrero Group şi un pasionat de ciclism, informează publicaţia "The Guardian".

image

Martor la decesul lui Pietro a fost chiar tatăl său, Michele Ferrero, care a transformat compania dintr-o afacere locală într-un adevărat imperiu. El a inventat, în anii '60, produsele Nutella şi Kinder.

Afacerea familiei a fost, însă, pusă pe picioare, în 1942, de bunicul defunctului, numit de asemenea Pietro. El furniza dulciuri pentru un mic magazin condus de soţia sa, în Alba, localitate din regiunea italiană Piemonte.

Cel de-al Doilea Război Mondial a fost un moment de răscruce pentru afacerea familiei Ferrero. Pentru că dulciurile se găseau cu mare dificultate, bunicul Pietro a decis să exploateze ceea ce avea Piemonte din plin: alunele. Tot el a inventat şi pasta dulce făcută din acestea.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite