Prea multe etichete ecologice creează confuzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Denumirile şi etichetele ecologice se multiplică la nivel mondial, fără ca mediul să aibă ceva de câştigat, spun membrii Asociaţiei franceze a Ecoturismului. Numai în Europa există zeci

Denumirile şi etichetele ecologice se multiplică la nivel mondial, fără ca mediul să aibă ceva de câştigat, spun membrii Asociaţiei franceze a Ecoturismului. Numai în Europa există zeci de sisteme de etichetări, dar multitudinea lor se poate dovedi contraproductivă.

Astăzi, când protecţia mediului a devenit un argument comercial puternic, instalarea câtorva panouri solare sau a câtorva construcţii din lemn pare a fi suficientă pentru a declara o locaţie ca fiind ecoturistică.

În faţa proliferării etichetelor, mai multe organizaţii lucrează de ani buni pentru a pune la punct o metodă comună, un standard, de etichetare eco. Eticheta ecologică europeană oferă o grilă de lectură utilă, dar este încă departe de a fi cea mai bună.

Ecoturismul vizează, urmărind definiţia dezvoltării durabile, eficacitatea din punct de vedere economic, echitabilitatea din punct de vedere social şi sustenabilitatea din punct de vedere ecologic.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite