Turnurile Dubaiului sfidează situaţia economică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inaugurarea celui mai înalt turn din lume, Burj Khalifa, reafirmă tradiţia oraşului Dubai de a construi clădiri care încearcă sa atingă cerul.

Celebrarea celei mai înalte clădiri din lume (828 m) dă un semnal pozitiv în ceea ce priveşte piaţa imobiliară din Dubai, care dădea semne de slăbiciune. Scăderea preţurilor cu 50 de procente în imobiliare şi problemele dezvoltatorilor de a găsi ocupanţi pentru clădirile lor sugerau un colaps pentru fastuosul oraş.

Acest eveniment, orchestrat de Sheik Mohammed bin Rashid, conducătorul din Dubai, a atras atenţia de la problemele care au ţinut prima pagină ziarelor. Problemele financiare ale companiei Dubai World au fost chiar comparate cu falimentul Lehman Brothers.

Schimbarea numelui în Burj Khalifa din Burj Dubai a fost făcută pentru a onora preşedintele din Abu Dhabi, Sheik Khalifa bin Zayed Al Nahyan, care a acordat 10 milarde Dubaiului pentru a trece pente problemele finaciare. Această mişcare, de schimbare a numelui, simbolizează o mai mare dependenţă a Dubaiului faţă de Abu Dhabi şi o creştere mai mare a posibilităţii ca Dubaiului să intre în federaţie.

Este un zgârie-nori „ridicol de înalt, dar impecabil sculptat şi detaliat cu eleganţă", care însumează cum nu se poate mai bine filosofia „cu cât mai înalt cu atât mai bine" a şeicului Mohammed bin Raşid al Maktoum şi a dezvoltatorului proiectului, Emaar Properties, potrivit criticului de arhitectură de la "Chicago Tribune", Blair Kamin.


În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite