Un doctorand a realizat harta mondială a schimbărilor climatice care afectează populaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jason Samson, un doctorand la Universitatea McGill a realizat o hartă mondială a efectelor schimbărilor climatice asupra populaţiei, precizând că efectul acestor schimbări se va face resimţit de către un număr foarte mare de oameni.

Doctorandul a publicat, în revista online Global Ecology and Biogeography, studiul despre efectele schimbărilor climate, dar şi harta zonelor unde aceste efecte ar putea avea cele mai mari efecte asupra populaţiei.

Conform studiului, cele mai afectate persoane de către schimbările climate sunt cele care trăiesc în zonele calde ale lumii, precum America de Sud, Peninsula Arabică, situată în punctul de întâlnire al Africii cu Asia, dar şi o mare parte din Africa. „Este normal ca zonele aflate la tropice să fie cele mai vulnerabile, deoarece oamenii de acolo trăiesc în condiţii extreme, regiunile de acolo fiind străbătute de un aer foarte cald, iar o creştere a temperaturii le-ar face viaţa şi mai grea", a spus Samson.

Jason Samson a folosit, la realizarea hărţii mai multe culori, pentru a arăta perfect care sunt cele mai afectate şi cele mai puţin afectate zone de către schimbările climatice. Astfel, culoarae roşie reprezintă cele mai afectate zone, cu galben sunt prezentate zonele care vor fi afectate moderat, iar culoarea albastră reprezintă zonele unde populaţia va suferi cel mai puţin în urma acestor schimbări.

Conform lui Samson, aceste efecte s-ar putea face resimţite în anul 2050 şi a dat ca exemplu Somalia. „Acolo este deja foarte cald, iar agricultura nu merge bine. Imaginaţi-vă cum ar fi dacă ar temperatura ar creşte mai mult“, a spus acesta.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite