VIDEO Haiti: Capitala Port-au-Prince a fost zguduită de alte două replici, după seismul de acum zece zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La zece zile după devastatorul cutremur din Haiti, două replici seismice scurte dar relativ puternice au fost resimţite vineri dimineaţă la Port-au-Prince. În urma cutremurului de 7 grade, care a distrus capitala haitiană, au decedat cel puţin 75.000 de persoane, informează AFP.

Reacţiile oamenilor au fost diferite. Câţiva locuitori panicaţi au ieşit alergând din locuinţele lor şi din corturile ridicate în lipsa unui acoperiş. Alţii, obişnuiţi cu replicile care zguduie oraşul aproape zilnic, şi-au continuat activităţile, încercând să se întoarcă la o viaţă normală, atât cât este posibil în condiţiile dezastrului din jurul lor.

Mai citiţi şi:

Şase familii de români vor să adopte copii din Haiti

Un om a supravieţuit cutremurului din Haiti cu ajutorul IPhone-ului

VIDEO Hugo Chavez: Un test al armatei SUA a provocat seismul din Haiti


"Nu sunt încă obişnuit, dar îmi este mai puţin teamă. Am fugit ca de obicei. Cred că este Dumnezeu, care acţionează aşa din cauza păcatelor noastre, pentru a ne arăta drumul corect", a declarat un student în vârstă de 23 de ani, Naomi Renouard.

Institutul american de Geofizică a evaluat la 4,4 grade intensitatea unuia dintre aceste cutremure resimţite în Haiti la ora locală 7.54 (14.54, ora României), situându-l la o distanţă de 25 de kilometri nord-vest de Port-au-Prince.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite