China a depăşit Spania în clasamentul turismului şi va fi lider în 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a doua oară în ultimii doi ani, ibericii vor pierde un loc în rankingul numărului de turişti străini care vizitează ţara. După ce în 2008, SUA a urcat pe 2, acum Spania pierde şi medalia de bronz, în favoarea Chinei.

Spania continuă căderea în clasamentul turismului mondial. Statele Unite au depăşit-o în 2008 ca a doua destinaţie pentru turiştii străini. Acum, China este cea care depăşeşte Spania, ibericii ajungând pe locul 4 şi pierzând podiumul, în doar doi ani, de pe poziţia secundă, informează Expansion.

În afara podiumului. Pentru totdeauna?

După doi ani consecutivi în care numărul turiştilor străini a scăzut, Spania va încheia anul 2010 cu un mic procent de creştere a acestora. Conform estimărilor Consiliului Mondial de Călătorii şi Turism (WTCC în engleză), Spania va primi în acest an vizita a 52,8 milioane de turişti (faţă de 52,2 milioane în 2009, conform datelor oficiale ale Secretariatului de Stat în Turism). În ciuda uşoarei creşteri a numărului de turişti, gigantul asiatic China va depăşi Spania la finele acestui an, cu 54,7 milioane de turişti străini înregistraţi.

Citeşte pe adevarul.es care sunt estimările numărului de turişti din 2020, cine este liderul actual şi care sunt principalele concurente ale Spaniei la locul 4

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite