Brazilia va ajuta Haiti cu arme neletale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brazilia va trimite în Haiti în urma cutremurului devastator în 12 ianuarie pistoale cu gloanţe de cauciuc şi alte arme cu acţiune neletală, transmite sâmbătă AFP.

Ministrul brazilian al apărării Nelson Jobim, întors recent din Haiti, a declarat că preşedintele Haiti, Rene Preval, se teme de eventualitatea unor tulburări în masă. Potrivit informaţiilor ce parvin de la faţa locului, în capitala haitiană Port-au-Prince au început jafurile.

"Cât timp oamenii suferă de foame şi de sete şi nu este rezolvată problema adăposturilor, riscul unor dezordini rămâne foarte ridicat" - a explicat Jobim, adăugând că a văzut în Haiti "cele mai cumplite scene din viaţa sa".

Aproximativ 1200 de militari din Brazilia din componenţa forţei ONU de menţinere a păcii participă la operaţiunile de căutare şi salvare în cadrul efortului umanitar din Haiti. Brazilia a trimis deja acestei ţări puternic afectate de cutremurul de marţi şase avioane cu apă, alimente, preparate medicale şi echipe de intervenţie rapidă.

Cutremurul care a zdruncinat Haiti cu o magnitudine de 7 grade pe scara Richter s-a soldat cu numeroase victime. Potrivit autorităţilor haitiene şi responsabililor Crucii Roşii, cel puţin 50.000 de persoane au murit, alte 250.00 au fost rănite şi încă 1,5 milioane au rămas fără adăpost.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite