Berlinul va accelera formarea forţelor de securitate afgane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germania îşi va concentra obligaţiile militare în Afganistan în special pe formarea forţelor de securitate, a anunţat cancelarul german Angela Merkel, scrie Agerpres.

"Germania este angajată în special în nordul Afgansitanului. Şi tocmai acolo ne vom respecta angajamentul de formare, în mod cât mai rapid şi mai concentrat decât am făcut-o până acum", a spus dna Merkel.

Ministrul apărării, Karl-Theodor zu Guttenberg, a anunţat că va prezenta "o cifră concretă pentru o eventuală creştere a participării germane cu trupe".

"Formarea militarilor şi poliţiştilor trebuie întărită, atât în materie de antrenament, cât şi de armament. Eu nu am venit în Europa să cer mai mulţi soldaţi, dar noi aspirăm să ne asumăm responsabilitatea în toate provinciile în 2015, astfel încât aliaţii noştrii să se poată întoarce acasă", a spus ministrul afgan al afacerilor externe, Rangin Dadfar Spanta.

De altfel, el a precizat că obiectivul guvernului afgan este să constituie o armată cu 171.000 de soldaţi bine instruiţi, iar forţele de poliţie trebuie suplimentate până la 134.000 de poliţişti.


În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite