Primul centru pentru bebeluşi în închisoare, deschis în Africa de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Africa de Sud a deschis prima unitate în închisoare pentru bebeluşi mai mici de doi ani. Pentru a nu despărţi mamele de copii, la un penitenciar cu Cape Town a fost înfiinţat primul centru destinat femeilor condamnate la detenţie ce au bebeluşi mai mici de doi ani.

Penitenciarul Pollsmoor Prison din Cape Town, Africa de Sud, pune la dispoziţia deţinutelor o structură de detenţie special concepută pentru a-şi creşte copiii acolo.

Unitatea poate găzdui 15 mame condamnate, fiind dotată cu o creşă şi o clinică, informează BBC News.

Ministrul Serviciilor Corecţionale din Africa de Sud, Nosiviwe Mapisa-Nqakula, a avertizat, însă, că nu este o "casă pentru invitaţi" şi va fi asigurată securitatea.

Copiii mai mici de doi ani vor avea voie să stea alături de mamele lor care au de îndeplinit o sentinţă în înschisoare. Micuţii care au peste doi ani vor fi în continuare în grija familiei sau vor fi daţi la orfelinate.

Potrivit Ministrului Serviciilor Corecţionale, unitatea din penitenciarul Pollsmoor a fost concepută astfel încât să asigure un start optim în viaţă pentru bebeluşi. Oficialul a adăugat că micuţii vor fi mereu cu mamele lor, dar vor avea şi spaţii de joacă, bancuri de nisip şi pereţi din sticlă pentru a vedea mediul înconjurător.

"Mamele au greşit în faţa societăţii şi au dat naştere copiilor aici (în închisoare, n.r.), dar copiii nu trebuie făcuţi responsabili pentru faptele mamelor lor şi nici nu trebuie pedepsiţi", a continuat Nosiviwe Mapisa-Nqakula, potrivit publicaţiei "Cape Times".

Potrivit Departamentului Serviciilor Corecţionale, 143 de bebeluşi mai mici de doi ani trăiau în închisorile Africii de Sud, anul trecut.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite