55 de balene, eşuate pe o plajă din Africa de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
55 de balene, eşuate pe o plajă din Africa de Sud
55 de balene, eşuate pe o plajă din Africa de Sud

Cincizeci şi cinci de balene au eşuat sâmbătă pe o plajă din sudul Africii de Sud şi în jur de 30 dintre ele au fost eutanasiate pentru că nu au putut fi duse înapoi în apă la timp, potrivit unor specialişti.

Balenele au început să eşueze sâmbătă la 7.30 (5.30 GMT) pe această plajă situată în apropiere de Capul Bunei Speranţe, în extremitatea de sud a continentului african.

Personal al Institutului naţional sud-african de salvare în mare şi zeci de voluntari au intervenit pentru a încerca să ducă înapoi în apă mamiferele care cântăreau între 4 şi 5 tone şi măsurau până la 5,5 metri, a constatat un fotograf al AFP, potrivit Agerpres.

Câteva balene au putut fi salvate, zece au decedat de moarte naturală şi "în jur de 35 au fost eutanasiate" întrucât nu au putut fi duse înapoi în apă, potrivit unui comunicat al NSRI.

"S-a făcut tot ce s-a putut, dar ele se întorceau mereu pe această plajă", a explicat Wally Peterson de la asociaţia sud-africană de protecţie a mediului Kommetjie Environmental Awereness, întrebat de agenţia Sapa.

"Mijlocul cel mai uman de a practica eutanasia pe balene este de a le trage un glonţ în cap şi aşa s-a şi făcut. Noi insistăm asupra faptului că toate eforturile au fost făcute pentru a evita mai multe suferinţe pentru animale", a afirmat NSRI.

Potrivit acestui instituit, nu se cunoaşte motivul pentru care mamiferele au eşuat pe plajă.

Mai multe persoane care încercau să ducă înapoi în apă balenele au fost la rândul lor salvate fiind luate de valuri puternice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite