Pravda: Teoria ‘noua ordine mondiala’

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Termenul ‘noua ordine mondiala’ (novus ordo mundi) a fost utilizat in referirea la o noua perioada istorica, care se evidentia printr-o schimbare dramatica in gandirea politica globala si echilibrul puterii. Jurnalistul cotidianului rus Pravda, Ivan Simic, aduce teoria conspiratiei in era contemporana, intr-un articol de opinie.   

Cand vorbim despre noua ordine mondiala, putem spune ca totul se refera la o autoritate suprema si la dominanta tarilor mai puternice asupra celorlalte mai putin puternice.

Unele dintre aceste incercari au fost conduse de mari razboinici, precum Alexandru cel Mare (Imperiul Macedonean), Iulius Cezar (Imperiul Roman), Genghis Han (Imperiul Mongol), Napoleon Bonaparte (Imperiul Francez), Adolf Hitler, etc. De aici, putem observa ca orice incercare de a conduce lumea a fost devastatoare.

In prezent, si mai multe state incearca sa domine prin infiintarea de uniuni si aliante -Uniunea Europeana, Uniunea Africana, Alianta Statelor Unite ale Americii, Regatul Unit, Australia si Canada, etc. 

Cititi continuarea aici.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite