Un avion s-a prăbuşit pe o autostradă din Dubai. Mai multe maşini de la sol au luat foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion cargo, aparţinând grupului american de mesagerie United Parcel Services (UPS), s-a prăbuşit, în apropiere de aeroportul internaţional din Dubai, a anunţat agenţia oficială din Emiratele Arabe Unite, WAM, relatează AFP. Toţi membrii echipajului au murit, iar mai multe maşini de la sol au luat foc.

UPDATE Pilotul şi copilotul avionului au murit, a anunţat Aviaţia civilă a emiratului. "Cadavrele celor doi piloţi ai avionului", un Boeing 747-400, au fost găsite la locul accidentului, a anunţat aceasta într-un scurt comunicat publicat de agenţia oficială Wam.

Avionul s-a prăbuşit într-o zonă nelocuită de la periferia oraşului Dubai şi "au fost luate măsuri pentru stingerea indendiului care s-a declanşat în avion", a adăugat aceasta, fără să precizeze motivul accidentului.

Potrivit agenţiei AFP, avionul s-a prăbuşit într-o zonă nelocuită din Dubai. Martorii oculari au declarat pentru AFP că acesta a căzut în apropiere de Emirates Road, o şosea circulară care înconjoară oraşul-emirat.

Impactul cu solul a provocat totodată şi incendierea câtorva autoturisme de pe autostrada. Mai multe ambulanţe se îndreptau spre locul accidentului, povestea un fotograf al AFP.

Din punct de vedere al activităţilor sale, lucrând atât cu firme cât şi cu consumatori finali, UPS este considerată un barometru fiabil al activităţii economice a Statelor Unite. Activitatea grupului, în cădere liberă în urmă cu un an, s-a intensificat de câteva luni.

În octombrie 2009, un avion cargo, Boeing 707 din Sudan, s-a prăbuşit în deşert, în afara Dubaiului cauzând moartea a şase membri ai echipajului. Autorităţile emirate i-au interzis companiei Azza Transport să mai opereze zbouri în ţară.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite