VIDEO Inundaţii fără precedent în Australia. Circa 40 de localităţi afectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statul australian Queensland este afectat de o serie de inundaţii fără precedent, care au afectează aproximativ 40 de localităţi şi ameninţă, inclusiv, Marea Barieră de Corali din cauza deşeurilor şi substanţelor toxice aduse în mare.

"Deşeurile şi substanţele toxice au potenţialul de a perturba lanţul alimentar şi coralii", apreciază Michelle Devlin, de la Universitatea James Cook, citată de AFP.

În total, sunt afectate de inundaţii 40 de localităţi, anunţă premierul statului Queensland, Anna Bligh. "Impactul pe termen lung încă este greu de stabilit, dar există mii de cetăţeni care au nevoie de ajutor", declară Anna Bligh, premierul statului Queensland.

Oraşul Rockhampton, unde locuiesc aproximativ 75.000 de oameni, este unul dintre principalele afectate. Potrivit Biroului australian de Meteorologie, nivelul râului Fiztroy, care traversează Rockhampton, ar putea ajunge la 9,40 metri. Până în prezent, 1.200 de case din oraş se află, deja, sub ape, informează BBC News.

O regiune de dimensiunile Franţei şi Germaniei împreună este afectată de inundaţii

Problemele depăşesc, însă, limitele localităţii Rockhampton, inundaţiile afectând o regiune de dimensiunile Franţei şi Germaniei la un loc, dar şi aproximativ 200.000 de persoane. Autorităţile raportează deja trei decese în rândul australienilor.

Daunele provocate de inundaţii sunt estimate la cel puţin un miliard de dolari australieni (754 de milione de euro).

Autorităţile se tem că nivelul apelor va rămâne ridicat cel puţin două săptămâni, existând riscul izbucnirii unor epidemii. De asemenea, cetăţenii au fost avertizaţi să se ferească de şerpi şi de crocodili. "Şerpii reprezintă o mare problemă. Am închis toate uşile pentru că intră la locuri uscate", declară Suzanne Miller, proprietarul unui restaurant din Rockhampton.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite