VIDEO Aeroporturile din India sunt în stare de alertă permanentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ameninţările grupărilor apropiate organizaţiei teroriste aş-Qaida, de a deturna aeroporturile din India, au creat o stare de alertă maximă în toate aerogările din această ţară, după cum informează Agenţia France Presse (AFP).

Conform ediţiei online a USA Today, măsurile de securitate au fost consolidate de vineri dimineaţă, iar Ministerul Indian al Aviaţiei Civile a alertat poliţia de pe aeroporturi. Cele mai afectate ar putea fi zborurile companiei „Air India”, acestea fiind ţinta unor grupări islamiste apropiate organizaţiilor teroriste al-Qaida sau Lashkar-e-Taiba.

Mai citiţi şi:

Spania va instala scanere corporale pe marile aeroporturi

O firmă israeliană care acţionează şi în România, în centrul anchetei asupra atentatului eşuat de Crăciun

Cu baza în Pakistan, Lashakar-e-Taiba este acuzată de comiterea atentatelor de la Bombay, în 2008. „Dispunem de informaţii potrivit cărora sunt posibile tentative de deturnare a unor avioane indiene”, a declarat U.K. Bansal, un înalt oficial din cadrul Ministerului indial al Afacerilor Interne.

Cele mai afectate curse sunt cele cu plecare din India, dar şi pe cele cu plecare din ţări vecine, ca Bangladesh, Bhutan, Myanmar, Nepal sau Sri Lnaka.  „Am alertat, astfel, Ministerul Aviaţiei Civile şi Biroul pentru Securitatea Aviaţiei Civile şi am consolidat securitatea în toate aeroporturile”, a adăugat Bansal.

O purtătoare de cuvânt a Aviaţiei Civile a confirmat că a fost informată în legătură cu această alertă. „Informaţia a fost transmisă autorităţilor aeroportuare şi birourilor companiilor aeriene”, a declarat Moushumi Chakravarty.

În decembrie 1999, militanţi islamişti au deturnat un zbor al Air India, dinspre Katmandu către Kandahar (sudul Afganistanului). New Delhi a acceptat, atunci, să elibereze patru militanţi islamişti, în schimbul eliberării celor 167 de pasageri şi membri ai echipajului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite