Se accelerează urbanizarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la sfârşitul acestui an, jumătate din populaţia planetei va locui în mediul urban, susţine un raport al Naţiunilor Unite. Conform studiului, până la finele lui 2050, mai bine de

Până la sfârşitul acestui an, jumătate din populaţia planetei va locui în mediul urban, susţine un raport al Naţiunilor Unite. Conform studiului, până la finele lui 2050, mai bine de şase miliarde de oameni vor locui în oraşe, mai exact dublul populaţiei urbane actuale.

Ţări precum India, care are două dintre cele mai mari metropole ale lumii, Mumbai şi Dehli, cu 19 şi, respectiv, 18,8 milioane de locuitori, are deja probleme şi încearcă să stopeze procesul de urbanizare, încurajând dezvoltarea zonelor rurale. Hania Zlotnik, preşedintele Departamentului "Populaţie" al ONU, a explicat că urbanizarea este un semn al unei economii vii, în mişcare.

Până în 2025 se prefigurează apariţia a opt noi megaoraşe cu peste 10 milioane de locuitori fiecare. Boomul urbanistic va exploda în Asia şi Africa, care în prezent sunt continentele cu cele mai mari zone rurale. (Laura Toma)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite