Zeci de oameni au murit după ce un autobuz a explodat în Siria- Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu se cunoaşte numărul exact al morţilor şi nici cel al răniţilor
Nu se cunoaşte numărul exact al morţilor şi nici cel al răniţilor

Presa internaţională de azi scrie despre autobuzul plin cu oameni care a explodat în Siria, Rusia şi NATO care vor semna un act de cooperare sau despre atentatul din Somalia care s-a soldat cu moartea a 19 persoane printre care şi 4 oficiali. Printre alte subiecte, China îi cere Iranului să coopereze cu AIEA, iar Bin Laden nu este în Pakistan.

Zeci de oameni au murit după ce un autobuz a explodat în Siria. O explozie a ucis şi a rănit zeci de oameni în capitala Siriei, Damasc. Victimele erau pasagerii unui autobuz care a expldat. Autorităţile încă nu au stabilit dacă bomba a explodat din interiorul mijlocului de transport sau din afara lui. CNN scrie că nu se cunoaşte numărul exact al morţilor şi nici cel al răniţilor, dar cu siguranţă acesta este de ordinul zecilor.

Rusia şi NATO vor semna un act de cooperare. Rusia şi NATO hotărât să adopte trei acte în scopul cooperării lor. Evenimentul a avut loc vineri în timpul primului Consiliu Ministerial formal între Alianţă şi Moscova după dezacordul asupra Georgiei din vara anului 2008, scrie RIA Novosti.

Patru miniştri somalezi au fost ucişi în urma unui atentat cu bombă
. 19 persoane au murit în urma unui atentat sinucigaş în capitala somaleză Mogadíscio. Printre victime s-au numărat şi patru oficiali somalezi. BBC scrie că atacul a avut loc în faţa unui hotel în timpul unui eveniment la care participau mai mulţi studenţi la medicină, însă atacul i-a vizat pe oficialii somalezi.

China se aşteaptă ca Iranul să coopereze cu AIEA. China este interesată de proiectul nuclear al Iranului, la fel ca şi ţările occidentale. În acest sens, autorităţile de la Beijing şi-au exprimat speranţa că Iranul va coopera cu AIEA în problema nucleară. Potrivit China View, China vrea ca Iranul să promoveze dialogul cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică pentru a găsi o soluţie favorabilă în problema nucleară.

Bin Laden nu este în Pakistan. Referitor la discursul prim-ministrului Regatului Unit, Gordon Brown, care susţinea că Pakistanul nu se implică în căutarea lui Bin Laden, prim-ministrul pakistanez Yousuf Raza Gilani a declarat că se îndoieşte că informaţiile pe care omologul său englez le are sunt corecte deoarece cu siguranţă Bin Laden nu este în Pakistan, scrie Times Online.


În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite