Zeci de hectare de pădure din China au fost distruse de frig

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recentele intemperii din China, marcate de trei săptămâni de masive căderi de zăpadă şi de un frig intens, au distrus aproape 10 la sută din păduri, potrivit presei chineze de ieri.

Recentele intemperii din China, marcate de trei săptămâni de masive căderi de zăpadă şi de un frig intens, au distrus aproape 10 la sută din păduri, potrivit presei chineze de ieri.


Frigul şi furtunile care s-au abătut asupra Chinei au afectat puternic 17,3 milioane de hectare de pădure, a anunţat cotidianul "China Daily" pe site-ul său internet, citând cifre ale administraţiei pădurilor.
Un număr de 18 provincii au fost afectate de cea mai gravă furtună de iarnă din ultimii 50 de ani, iar în provinciile cele mai afectate 90 la sută din păduri au fost distruse, precizează ziarul citat.

Consecinţele asupra pădurilor ar putea fi şi mai devastatoare, potrivit autorităţilor chineze, deoarece copacii afectaţi de frig vor constitui un important risc de incendii.


Pentru a face faţă situaţiei, din aprile vor demara operaţi-uni de plantări de arbori în zonele sinistrate, în timp ce anul acesta se preconizează plantarea a 2,5 miliarde de arbori pentru lupta împotriva despăduririi, notează AFP.


Frigul va continua


Zăpezile abundente care au acoperit partea de sud a Chinei şi temperaturile foarte scăzute înregistrate în această iarnă au fost puse de către specialiştii chinezi pe seama fenomenului La Nina. La Nina a adus o masă de aer umed în partea de sud a Chinei, în timpul unei ierni cu temperaturi extrem de reci, ceea ce a provocat căderi de zăpadă, după cum au explicat experţii în meteorologie din China.


"Precipitaţiile au fost provocate de o circulaţie atmosferică anormală, precum şi de fenomenul La Nina. Prognozele arată că La Nina va continua cel puţin până în vara acestui an", a precizat Dong Wenjie, meteorolog la Centrul Naţional pentru Clima. Zăpezile împiedică zeci de milioane de persoane să se întoarcă acasă pentru a celebra împreună cu familiile lor Noul An Chinezesc. (Laura Toma)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite