Zece noi arestări în anchetarea asasinării lui Poveda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece membri ai bandei "Mara 18", printre care două femei, au fost arestaţi joi la Sopayango, un cartier periferic al oraşului San Salvador, capitala statului centramerican El Salvador, în cadrul anchetei deschise în urma asasinării documentaristului franco-spaniol Christian Poveda, a anunţat - vineri - organizaţia Reporters sans Frontieres /RSF/, citată de AP.

Christian Poveda, 53 de ani, fusese găsit în 3 septembrie, ucis cu un glonţ în cap în propria sa maşină, în regiunea rurală Tonacatepeque, la nord de capitala salvadoriană.

Moartea fotoreporterului, care realizase un documentar despre războiul între bandele ţării, a suscitat o vie emoţie printre colegii săi din presă. RSF şi-a exprimat satisfacţia pentru "mobilizarea autorităţilor salvadoriene pentru a rezolva acest caz".

Aceste arestări - care se adaugă celor efectuate la puţin timp după decesul ziaristului - ridică la 25 numărul persoanelor aflate în închisoare pentru acest asasinat, dintre care zece au fost deja încarcerate pentru alte delicte comise anterior.

Poliţia a efectuat cinci arestări - printre care şi a unui poliţist - în zilele care au urmat asasinării lui Poveda. Acuzaţiile "omucidere", "complicitate la omor" şi "asociere în bandă înarmată" au fost reţinute împotriva celor zece persoane nou-arestate, adaugă RSF.

Potrivit declaraţiilor parchetului, unii membri ai "Mara 18" nu se recunosc în imaginile proprii vehiculate de filmul lui Poveda, "La Vida Loca". Alţi membri ai bandei îl suspectau pe ziarist că furniza informaţii poliţiei, notează Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite